УБАВИНИТЕ НА КИНТАМАНИ

Бали е познат по своите традиционални танци. Еден од нив е познатиот танц„Barong & Keris“, кој раскажува приказна од античкиот еп „Рамајана“. При нашето прво застанување на оваа турнеја ќе можете да уживате во убавината и грациозноста на вештите балиски танчери. Танцот ја изразува вечната борба меѓу добрите и лошите духови и завршува со магичниот танц „Керис“. Потоа ќе продолжиме до селото Кемену за да ги посетуваме традиционалните работилниците на талентираните балиски резбари. Патувањето продолжува до Кинтамани за да го посетиме прекрасното езеро Батур и активниот вулкан „Mount Batur“ (1.730 метри). Тука имате можност да ручате уживајќи во неверојатниот пејзаж. Последната дестинација е „Tampaksiring“, „Фонтаната на младоста“ и „Светата пролет“.