ОЛЕ ОЛЕ

ОЛЕ ОЛЕ - Бали е рај на туристите кои сакаат шопинг и ако сакате да ги посетите правите места, тогаш оваа турнеја е како создадена за вас. Изборот на рачно изработени сувенири е навистина голем. Селото Батубулан е познато по својата каменорезачка уметност. Најпознатите занаетчии кои изработуваат сребрен и златен накит и предмети се наоѓаат во селото Селук, додека во Убуд ќе најдете многу галерии со слики во традиционален и модерен стил. По завршениот шопинг ќе имате можност да го проследите познатиот танц „Kecak & Fire Dance“, во кој група од танчери ќе ве маѓепса со својата изведба.